Annons
Annons


Sök sommarjobb som tv-hallåa


Hundratals hoppfulla sökte sommarjobbet som hallåa i TV4 2013. Nu tar Sveriges mest publika sommarjobb emot ansökningar inför sommaren 2014.

TV4-Gruppen är ensamma i Sverige om att ha programpresentatörer i bild. Från och med idag, måndag 24 mars, tar TV4-Gruppen emot ansökningar för tjänsten som Sommarhallåa i TV4 sommaren 2014. Emilia Ödling fick jobbet förra året och idag startar hon sitt nya jobb som hallåa i Sjuan.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Så här går sökprocessen till:

Intresserade söker på tv4.se. Där laddar de upp sitt CV tillsammans med ett filmklipp med ett eget hallå på ca 30 sekunder. Filmen kommer bara användas internt och inte visas publikt. Ansökningstiden löper från 2 till 15 april. Åldersgräns 18 år.

Tipsa om en vän:

För att tipsa om vänner och bekanta som skulle passa bra som hallåa kan alla använda sig av hashtaggen #sommarhallåa. Tagga en bild på Instagram eller Twitter föreställande personen (ja, man kan tagga en bild på sig själv också) med #sommarhallåa så kontaktar TV4 personen med sökinstruktioner.

Kuriosa om hallåt:

Det första hallåt i Sverige startade på 1950-talet.

Uttrycket ”hallåa” eller ”hallåman” kommer från tiden före tv då man i radion vid dagens sändningsstart behövde anropa övriga landet och gjorde detta med ett ”hallå, hallå”.

Flera kända tv-profiler har startat sin programledarbana i TV4-hallåt. Agneta Sjödin, och Rickard Sjöberg är bara några av alla folkkära personligheter som guidat tittarna från hallå-studion på Gärdet i Stockholm.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…