Annons


Solenergitävling med Sverige i spetsen

Den internationella idétävlingen Stockholm Solar Challenge lockade 70 kreativa bidrag från hela världen.


varldskarta

Illustrationen visar den internationella spridningen tävlingen genererade, med 10 000 besökare till hemsidan från hela världen.

Syftet med tävlingen var att få in förslag på hur solenergilösningar kan integreras och synliggöras i stadsmiljö som på ett ställe som Norra Djurgårdesstaden i Stockholm. Totalt deltog 775 personer i 458 lag från 71 länder. Flest inlämnade bidrag kom från Indien, Sverige, Ryssland och USA. Vinnare kommer att presenteras den 22 april på Ecoforum som är en konferens och utställning om framtidens hållbara samhällsbyggare. Juryn består av experter inom energi, gestaltning och estetik.

Många olika bidrag

Bland bidragen finns grottor och paviljonger där du kan ladda datorn eller arbeta, konstgjorda träd som fångar solenergi på dagen och lyser på natten, samt stora landmärken som ger energi till Norra Djurgårdsstaden.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Många av bidragen är innovativa och tävlingen har gett oss en god möjlighet att ta del av idéer från världens alla hörn. Det är också inspirerande att deltagare från olika länder samarbetar vilket har lett till nytänkande kring implementering av solceller i stadsrummet, säger Örjan Lönngren, energi- och klimatstrateg på Miljöförvaltningen i Stockholms stad och ordförande i jurygruppen.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…