Annons
Annons


Sommaräventyr i vildmarken!


Foto: Peter Grant

Från och med juni 2013 har Icehotel’s besökare en rad nya vildmarksäventyr att upptäcka kring Jukkasjärvi och Torneälven. Nysatsningarna inkluderar Stand Up Paddling, cross country cykling och IcehotelChallenge Park – en adrenalinfylld höghöjdsbana komplett med zipline högt uppe bland trädtopparna. De nya äventyren kommer att finnas tillgängliga med guide flera gånger per vecka och blir ett tillägg till favoritaktiviteter som forsränning och isskulptering.

Annons

Ishotellets grundare, Yngve Bergqvist, introducerade guidade forsränningsturer i Sverige och Europa på 1970-talet och den berömda sträckan som startar vid hotellet och avslutas i forsen längre ner på Torneälven är en av de mest originella äventyren av sitt slag. Bergqvist säger:

”Vi har utforskat forsarna med forsränningsbåtar och kajaker i över fyrtio år. Efter en lång och intensiv vinter, släpper isen sitt grepp om älven på våren och det är en fantastisk känsla att ta sig fram över vågorna i Torneälven igen. Jag kombinerar oftast forsränningen med en fisketur nedströms – det är faktiskt bättre nu än någonsin!”

För de gäster som lockas av tanken på att sova i fem minusgrader, ta en drink i isglas eller skulptera i is, så är summer Icehotel öppet under sommarmånaderna. I Art Center, en av de specialbyggda isförvaringshallarna på området, finns sommarversionen av hotellet, komplett med isbaren.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…