Annons


Sommarboktips från Agatas Gata


boktips

Tröttnat på solen, så här mitt i högsommaren? Eller på regnet? Att vara inne, eller ute för all del, och läsa är helt inne just nu. Och då har Agatas Gata såklart lite finfina barnbokstips att dela med sig av. Ha en sagolik stund!

Annons

barnbok

Julias djur: Var inte rädd! av Mymi Doinet (Rabén&Sjögren)

Läsålder: 6-9

Det är sommarlov och Julia och hennes kusin leker på stranden. Plötsligt får de syn på en liten delfin som spolats upp på land. Oj, den måste ju snabbt tillbaka ner i vattnet!

Gilla Allas.se på Facebook

barnbok

Fina kojan av Helena Bross (Bonnier Carlsen)

Läsålder: 6-9

Axel och Omar ser hur några gubbar slänger en massa brädor i en stor säck på gatan. Axel kommer på att de kan göra en koja av alla plankor. Den blir jättefin! Men den arga tanten i huset tycker bara att de skräpar ner.
barnbok

Den flottaste jätten i stan av Julia Donaldson och Axel Scheffler (Alfabeta)

Jätten George har äntligen hittat en affär som säljer jättekläder. Men när han går på en promenad träffar han flera djur som behöver hans kläder. Till slut har jätten blivit av med alla sina nya kläder och det enda som återstår är de gamla trasorna.

 

nicke nyfiken bok

Nicke på akvariet av H. A. Rey (Rabén&Sjögren)

Läsålder: 0-3

Nicke går på upptäcktsfärd och det händer en massa spännande saker. Nicke får träffa djurskötare som har hand om sjölejon, delfiner och pingviner.

barnbok

Den gamle mannen och valen av Stian Hole (Alfabeta)

En morgon hittar Cornelius en val som har strandat. Han försöker hjälpa valen tillbaka ut i havet, men inser snart att han inte kommer att klara det utan hjälp. Men vem kan hjälpa honom?
En berättelse om vänskap och försoning som passar för alla åldrar.

 

bok om ridläger

Teddy på ridläger av Lin Hallberg (Rabén&Sjögren)

Läsålder: 6-9

Det är en speciell vecka för Elsa. Hon och Kajsa ska ha ansvaret för djuren hemma på gården. Dessutom ska de äntligen åka på ridläger tillsammans.

kartbok för barn

Viktiga kartor – för äventyrare och dagdrömmare av Sarah Sheppard (Bonnier Carlsen)

Läsålder: 3-6

Kartor över allt fantastiskt, spännande och mystiskt som finns på vår planet. Perfekt fantasibränsle för alla som drömmer om  avlägsna platser .

barnbok

Utflykten – Jag lär mig läsa av Peter Arrhenius (Rabén&Sjögren)

Läsålder: 3-6

Lekparken är stängd och det hänger en skylt med stora bokstäver på grinden. Men vad står där? Hur ska man veta vem man ska bli arg på när man inte kan läsa?

barnbok om drakar
En egen drake av Mats Ljunggren och Mats Vänehem (Bonnier Carlsen)

Läsålder: 6-9

På en utflykt hittar de tre kompisarna ett drakägg som Fiona smugglar med sig tillbaka till borgen. Hon gömmer det och bestämmer att när ägget kläckts så ska de tämja draken och ha den som husdjur.(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…