Annons
Annons


Somnar du sent? Då är du intelligent och kreativ!

Sitter du uppe länge på kvällarna? Grattis, då är du intelligent! Det visar resultat från flera internationella studier.


Kvinna arbetar sent.

Nya studier visar att kvällsmänniskor är mest intelligenta.

Är kvällen den tiden på dygnet då du bubblar av kreativa idéer och absolut inte vill gå och lägga dig? Känns tidiga morgnar nästan alltid tunga? Då kan du se dig som lyckligt lottad.

Annons

Du har inte dålig självdisciplin. Du är bara oerhört smart. Det visar i alla fall flera olika studier runtom i världen.

Forskare vid universitetet i Madrid har analyserat sömnmönstret hos över 1.000 personer och funnit att de som gick och la sig senare, och därmed också vaknade senare, genomgående fick högre poäng på individuella IQ-test.

Gilla Allas.se på Facebook

Liknande studier har även gjorts i Belgien och Italien med samma resultat.

Läs också: Sov naken och förbränn mer!

Mer idérika

GodnattForskarna menar att detta beror på att kvällspigga har ett mer uppfinningsrikt och framåtsträvande beteendemönster.

Morgonmänniskor utnyttjar ofta den extra tiden på morgonen till att göra mer vardagliga saker som att dricka kaffe, gå på gymmet eller komma tidigare till jobbet. Kvällsmänniskor däremot, drar helt annan nytta av den vakna tiden på natten och använder den till skapande och utveckling av idéer.

Dessutom visar det sig att kvällsmänniskor är mindre stressade och har lägre halter av kortisol – kroppen främsta stresshormon – enligt brittisk forskning.

Även förkylningar, muskel- och huvudvärk var mer vanligt förekommande hos morgonmänniskor. Forskarna drog därför slutsatsen att kvällspigga personer generellt har bättre hälsa och är på bättre humör!

Följande sovtider relaterade till IQ-nivå påvisades:

Låg intelligens (IQ upp till 75)
Vardag: 23:41–07:20
Helgdag: 00:35–10:09

Normal intelligens (IQ 90-110)
Vardag: 00:10–07:32
Helgdag: 01:13–10:14

Hög intelligens (IQ över 125)
Vardag: 00:29–07:52
Helgdag: 01:44–11:07

Läs också: Tv-serier gör dig smartare!

Källa: Elite Daily


(917)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…