Annons


Sopranos högra hand hoppar av – i Norge!

På måndag är det premiär för den omtalade norsk-amerikanska dramakomediserien Lilyhammer. I huvudrollen som den avhoppade amerikanske gangstern ser vi Steve Van Zandt, känd från både Sopranos och Bruce Springsteens E street Band.


En maffiaboss (Steven van Zandt) i Norge. Det kan väl bara sluta på ett sätt, eller?

Maffiamedlemmen Frank Tagliano går med på att vittna mot sin chef i ett rättsfall i New York. På ett villkor: Att han via FBI`s vittnesbeskyddarprogram får starta ett nytt liv i Lillehammar, Norge. Men mötet med den tidigare OS-byn blir inte som han har föreställt sig.

Annons

Satsar på nystart
I denna nya serie spelar Steven van Zandt (känd som Tony Sopranos högra hand Silvio Dante i Sopranos och medlem i E Street Band) åter en hårdkokt gangster från USA. I och med hans flykt till Lillehammer hoppas han dock kunna starta på nytt och lämna maffialivet bakom sig.

Men steget från att vara en fruktad man i New Yorks undre värld till att vara en arbetslös invandrare i en mindre stad i Norge är stort. Och staden lever inte riktigt upp till den bild han fick av den framför tv:n under OS 1994.

Maffiafasonerna funkar
I detta underhållande drama blir kulturkrockarna många när vår huvudkaraktär Frank försöker att hitta sin plats i det trygga norska samhället. Samtidigt upptäcker han att hans gamla maffiafasoner faktiskt kan bära frukt även i Lillehammer – trots han bor granne med den ihärdiga landsortspolisen Geir.

Lilyhammer: Måndag 13 augusti, kl 21.00. SVT1


(3)
(0)Annons

 • Kxnvnkvk

  :-))))))))))))) Skitbra serie

 • Frankie

  Mycket kul serie :-)))))))))))))

 • Sopranos

  Bästa som sänts på länge i humorväg

 • Guest

  Instämmer till 100 %


Annons

Laddar nästa sida…