Annons
Annons


Nu charmar ”varulvskatten” hela världen!

Katten Atchoum i Kanada tar hela världen med storm. Anledningen: han ser lite ut som en varulv! Atchoum har ett syndrom som kallas hypertrikos som gör att hans päls växer ovanligt fort och mycket – och hans gulliga ansikte charmar nu hela internet.


Den snart treåriga Atchoum föddes som en helt vanligt perserkatt i Quebec i Kanada. Snart upptäckte hans matte Nathalie att det var något ovanligt med katten, och det konstaterades att han har ett syndrom som kallas hypertrikos. Det är en hormonell störning som gör att pälsen och klorna växer i rasande takt. Till slut var man tvungen att ta bort hans klor permanent – men pälsen får växa lite som den vill och han har därför skämtsamt kallats ”varulvskatten”.

Ett inlägg delat av Atchoum (@atchoumfan)

Annons

Nathalie jobbar – som tur är – som djurfrisör. Hon skriver på Atchoums egen hemsida att hon gillar hans ”galna professorn”-stil och därför inte trimmar hans päls för mycket.

Ett inlägg delat av Atchoum (@atchoumfan)

Mycket ovanligt

Hypertrikos drabbar också människor, som då har ovanligt mycket hårväxt. Men syndromet är mycket ovanligt, både hos människor och djur. Faktum är att Atchoum är den enda katt man känner till i dag som drabbats. Därför, skriver hans matte på hemsidan, är det i nuläget oklart hur hans liv kommer att påverkas i framtiden.

Ett inlägg delat av Atchoum (@atchoumfan)

Populär – i hela världen

Men just lever Atchoum ett gott liv. Hans familj består av två vuxna, två barn och tre andra katter. Han beskrivs som en busig och nyfiken katt som är extra intresserad av familjens ismaskin. Atchoum är också väldigt smart, intygar hans matte – varje gång han hör introt till en viss tv-serie som handlar om djur springer han fram för att fånga djuren. Och så spelar han spel på familjens surfplatta!

Det är inte bara Atchoums familj som är förtjust i sin ”varulvskatt” – nu tar Atchoum hela internet med storm. Hans Facebooksida har över 77 000 följare och hans Instagram 186 000 följare. Flera internationella tidningar och nätsajter har också skrivit om honom.

Av Minna Wallen-Widung


(164)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…