Annons
Annons


Söta marsipanägg med nougat

Trevligt, och gott, påskpyssel!


gör egna marsipanägg

Trevligt påskpyssel!

ca 15 st
Tid: ca 30 min

90 g nougat
250 g marsipan i olika färger
lite florsocker
50–75 g mörk choklad

1. Tärna nougaten och rulla lätt till kulor. Dela marsipanen i större bitar. Rulla till kulor och platta till. Kavla ut varje bit till en cirkel med hjälp av florsocker, lägg en nougatbit i varje och forma ägg. Lägg på bakplåtspapper.
2. Smält hackad choklad i en skål över sjudande vattenbad. Doppa halva ägget i chokladen och låt stelna på bakplåtspapper.
Tips! Klä ett oasisblock (som man har till blommor) med en plastpåse. Sätt ägget på en tandpetare, doppa ägget i chokladen och sätt tandpetaren i oasisblocket. Då stelnar chokladen jämnt runtom utan skarvar.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson


(23)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…