Annons
Annons


Spana in säsongens nyheter!

Det finns en mängd nya spännande blomsorter på marknaden och här får du inspiration om hur ett antal utplanteringsväxter kan användas i sommarens krukor, amplar och balkonglådor.


Hängande lejongap, Antirrhinum majus Candy Showers i mixade färger och Petunia x hybrida 'Cappuccino'. Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt

Hängande lejongap, Antirrhinum majus Candy Showers i mixade färger och Petunia x hybrida ‘Cappuccino’. Foto: Blomsterfrämjandet/Minna Mercke Schmidt

Småpetunia ‘Pomegranate Punch’ och ‘Hot Pink’, Calibrachoa Superbells-serien

Den småblommiga petuniaserien Superbells har fått tre härliga tillskott i ovanliga färger.’Pomegranate Punsch’ har ett vackert mörkt öga och djupt röd färg, ’Hot Pink’en ren och klar rosa ton och ’Banana Chocolate’ ett varmt brunt öga som omges av gula toner. Alla tre passar utmärkt att använda både ensamma och i samplanteringar. Allra bäst utvecklas de om de placeras på en solig plats i väldränerad jord.

Annons

 

Småpetunia 'Pomegranate Punch' och 'Hot Pink' från Superbells-serien.

Småpetunia ‘Pomegranate Punch’ och ‘Hot Pink’ från Superbells-serien.

Petunia ’Cappuccino’, Petunia x hybrida Viva-serien ‘Cappuccino’

Petunia Viva är serien med de unika färgerna och den läckert tvåfärgade’Cappuccino’ är en favorit. Namnet säger egentligen allt om hur blomman ser ut, som en kopp kaffe med skummande mjölk i.

Sorten har ett speciellt utseende och drar blickarna till sig i planteringarna. Precis som övriga andra petunior trivs sorten på en solig plats och planterad i väldränerad jord. Placera den gärna i en mörkbrun kruka som tar upp tonen i blommans öga.

 

Hängande lejongap, Antirrhinum majus Candy Showers-serien, mixade färger

Alla sorterna i Candy Showers-serien har hängande blomställningar vilket gör dem perfekta för amplar och balkonglådor. Stjälkarna är starka, formbara och tåliga. Blomningen är riklig under perioden juni till september och genom att klippa bort avblommade stänglar genereras fler blomspiror. Candy Showers finns i gula, rosa, röda, orange och purpurfärgade toner.

Lejongap kräver växtplatser med mycket ljus, gärna i full sol för bästa utvecklingen. Planteras i väldränerade jordar.

 

Trädgårdsverbena, Glandularia x hybrida Vidi vici-serien 'Purple'

Trädgårdsverbena, Glandularia x hybrida Vidi vici-serien ‘Purple’

Trädgårdsverbena Glandularia x hybrida Vidi Vici-serien ‘Purple’

Det här är en ny serie i verbenasortimentet som passar utmärkt för svenska lynniga vårar. Sorterna i Vidi Vici-serien är ovanligt nog mycket köldtåliga. De är därför perfekta i lägen där sena nattfroster är ett dilemma. Förutom att klara någon minusgrad bra uppges de också vara okänsliga för gråmögel. Riktiga tuffingar för trädgårdens urnor och krukor! Vidi Vici-serien innehåller tre färger; rosa, lila och vitt.

Trädgårdsverbenan vill stå på en ljus plats, de flesta väderstreck går bra.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…