Annons
Annons


Spännande historier om USAs starka kvinnor

Skådespelerskan Meryl Streep tar oss med i historien om kvinnorörelsen i USA. På 1960-talet blir kvinnorna medvetna om sin åsidosatta ställning i samhället med låglöneyrken eller i rollen som hemmafru i förorten. De kräver makt och förändring.


Oprah Winfrey och

Oprah Winfrey och Gloria Steniem är två kvinnor som vågat ta striden mot männen i USA.

Kvinnorna som utvecklade USA är en dokumentärserie i tre delar om kvinnornas kamp för mänskliga rättigheter och likabehandling i juridiska, politiska och ekonomiska sammanhang börjar ta fart på allvar under 1960–talet i USA.

Uppvaknande

Till arkivmaterial berättar Meryl Streep om kvinnorörelsen, kampen för mänskliga rättigheter och ett politiskt uppvaknande. Intervjuer med kända aktivister, politiker och skådespelare skildrar kamp, mod och utveckling när kvinnor kräver makt och förändring.

Annons

Det första programmet ”Uppvaknandet” i dokumentärserien ”Kvinnorna som utvecklade USA” handlar om hur kvinnor söker delaktighet i samhällsutvecklingen på många fronter och kräver makt och förändring.

Sprang i trots

Dokumentären berättar många historier som ger en inblick i kvinnors situation på 50- och 60-talet i USA. Med bland andra Kathrine Switzer som trotsade reglerna och var den första kvinnan som sprang i Boston Maraton 1967, trots att kvinnor inte fick delta.

Gloria Steinem, journalist och medgrundare till Ms. Magazine, som tog upp frågor som inte diskuterades i andra media, som abort och kvinnomisshandel, berättar om kvinnans roll i media och hur hon själv upplevde sina första år som journalist i branschen.

Kvinnorna som utvecklade USA: Lördag 7 mars, kl 21.00 i Kunskapskanalen.

LÄS OCKSÅ


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…