Annons
Annons


Spårlöst Special med kändisar som söker sina rötter

I ”Spårlöst Special” letar fyra svenska kändisar efter sina rötter. Kändisarna är skådespelaren Malin Arvidsson, Panetoz-medlemmen Nebeyu Baheru, sångerskan Alice Svensson och boxaren George Scott. Programledare är Agneta Sjödin.


Spårlöst Special

Spårlöst Special. Musikern Nebeyu Baheru och Agneta Sjödin åker till Etiopien. Foto: TV4

”Spårlöst Special” är en svensk dokumentärserie där människor får hjälp att hitta försvunna familjemedlemmar. Tillsammans med en reporter åker de i väg på kanske sitt livs viktigaste resa för att leta efter en saknad biologisk förälder eller okända syskon.

Annons

I sitt sökande i ”Spårlöst Special” reser skådespelaren Malin Arvidsson, Panetozmedlemmen Nebeyu Baheru, sångerskan Alice Svensson och boxaren George Scott till sina födelseländer.

Georg Scott reser till Liberia, Malin Arvidsson letar efter sin mamma i El Salvador och Nebeyu Baheru åker till Etiopien. Alice Svensson, som genom sitt deltagande i Idol fick reda på att hon har en okänd tvillingsyster, beger sig till Vietnam.

– Programmet ”Spårlöst Special” hjälper människor att söka sina rötter. Därför känns samarbetet med Plan International Sverige som en fantastisk möjlighet att visa vad organisationen gör. Jag brinner framförallt för deras arbete med att stärka flickor och kämpa för deras rättigheter, säger Agneta Sjödin, programledare ”Spårlöst Special”.

Bättre för barn

I ”Spårlöst Special” åker deltagarna tillbaka till länderna där de föddes och besöker fyra av Plan Internationals projekt som arbetar med att förbättra möjligheterna för en tryggare framtid. Projekten handlar bland annat om utbildning, flickors rättigheter och mikrofinansiering för unga.

– De fyra huvudpersonerna fick förutsättningar att växa upp i Sverige och därmed också möjlighet till bland annat utbildning. I de här avsnitten av ”Spårlöst Special” får tittarna en inblick i vårt arbete med att skapa en bättre uppväxt för alla barn – inte minst för flickorna som allt för ofta tvingas avstå utbildning just för att de är flickor. Vi hoppas att det ska väcka engagemang för alla barns rättigheter, säger Anna Hägg-Sjöquist, generalsekreterare för Plan International Sverige.

”Spårlöst Special” visas på söndagar i Sjuan och är ett samarbete mellan Sjuan och barnrättsorganisationen Plan International Sverige.

Del 2 av 4, söndag den 13 november:

Nebeyu Baheru och Agneta Sjödin, Etiopien

plDel 3 av 4, söndag den 20 november:

Alice Svensson och Agneta Sjödin, Vietnam

Del 4 av 4, söndag den 27 november:

George Scott och Agneta Sjödin, Liberia

Spårlöst Special: Söndag den 13 november kl. 21.00 i Sjuan


(8)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…