Annons


Sparris på frasig smördegsbotten

Snabbfixad och superläcker förrätt. Stek sparrisen lätt och servera på frasig smördegsbotten med smak av parmesan.


Så gott med sparris på frasig smördeg.

 

Sparris på smördegsbotten

4 port
Tid: 25 min

1 rulle kyld smördeg à 250 g
ägg till pensling
1 1/2 dl crème fraiche
parmesanost
1 knippe grön sparris
smör till stekning
(fling)salt, peppar
4 salladslökar

Annons

Garnering:
dill

1. Rulla ut smördegen och sporra ut fyra plattor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Nagga och vik upp kanterna något runt om. Pensla med uppvispat ägg. Bred crème fraiche mitt på och riv över ett lager parmesan. Lämna en bar kant runt om.
2. Grädda i 200º, 12–15 min tills de har fått fin färg och puffat upp.
3. Ansa sparrisen. Skär bort rot och topp på salladslöken. Snitta den ett par gånger på längden men inte riktigt ända ner, den ska hålla ihop. Stek den hastigt i smör. Krydda med salt och peppar.
4. Ta ut flanen ur ugnen och lägg dem på ett fat. Lägg på sparris och salladslök. Hyvla över rikligt med parmesan. Garnera med dill och servera genast.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

 

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till specialpris från oss!


(31)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…