Annons
Annons


Sportlovsresorna ökar med 16 procent


Efter en regnig sommar och en kall vinter är svenskarna mer ressugna än någonsin. Ny bokningsstatistik från Ticket visar att sportlovsresandet ökar med hela 16 procent i år. Svenskarnas nya sportlovsfavorit är mexikanska Cancun som ökar med 60 procent, men Gran Canaria är fortfarande den mest bokade destinationen.

Annons

– Vi kan se att långdistansresandet är en ihållande trend även under sportlovet. Svenskarna är extra soltörstande vid denna tid på året och har inget emot ett par extra restimmar. Att hela sex av tio listtoppar är just långdistansdestinationer talar för sig självt. Den ökade tillgången på reguljärflyg med bättre avgångstider är troligtvis också en bidragande orsak till den stora ökningen, säger Martin Durnik, marknadschef på Ticket Privatresor.

Gilla Allas.se på Facebook

Redan tidigt i höstas kunde Ticket se en markant ökning på långdistansresor. Ticket ser även en generell ökning till storstadsdestinationer under sportlovsveckorna och den absolut största ökningen står London för. Bokningarna dit har ökat med 57 procent jämfört med fjolåret och inget tyder på att reslusten till storstaden kommer att mattas av.

Sportlovstoppen:

1. Gran Canaria (1)

2. Bangkok (4)

3. Teneriffa (3)

4. Phuket (2)

5. Krabi (5)

6. London (8)

7. Hurghada (6)

8. Cancun (10)

9. New York (7)

10. Miami (9)

Bokningar gjorda fram till och med 28/1 – 2013 med avresedatum 8/2 – 10/3 – 2013. Siffran inom parentes anger 2012 års placering.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…