Annons
Annons


Klackarna i golvet i sprakande danskväll

Eva Rydberg och Malin Jacobson Båth hälsar tittarna välkomna till en danskväll på temat klackar. För nionde året i rad bjuder SVT på en späckad danskväll på Alla helgons dag. I år ägnas kvällen åt showdans, step och flamenco.


Det blir mycket Riverdans ikväll. Foto: Beyond Distribution

20.00 Riverdance – en ny generation
Dokumentär om och med medlemmarna i den världsberömda irländska dansgruppen Riverdance, som har turnerat över världen i många år nu, med sin effektfulla variant av irländsk folkdans. Här följer vi dagens stjärnor under förberedelsens vedermödor och föreställningens klimax.

Annons

20.37 Bödälä
Dokumentär om den årliga dansfestivalen i Schweiz. Entusiaster från hela världen samlas för att dansa bödälä, en rytmisk pardans som kräver avancerat fotarbete. Bödälä finns i traditionell form och i en mer vildsint variant. Programmet ger också via en schweizisk flamencodansör inblickar i tillverkningen av dansskor och vikten av att uppträda på rätt underlag.

21.40 Red Shoes
Kanadensisk kortfilm. En modern parafras på H C Andersens klassiska saga om dansösen som förälskar sig i ett par röda skor. Anna Plamondon dansar i Victor Quijadas koreografi.

21.50 Antonio Gades, flamencons mästare
Dokumentär om flamencons obestridde mästare Antonio Gades. Gades var konstnärlig ledare för Spanska Nationalbaletten och den som höjde flamencons anseende som konstform internationellt. Till Gades mera kända verk hör koreografier till Carmen, Blodsbröllop och Kärlekens trollmakt. I det här programmet berättar Antonio Gades själv om sitt liv och sin konst. Det blir också intervjuer med vännerna Plácido Domingo, Alicia Alonso och Carlos Saura.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…