Annons
Annons


Springsteen i en egen division


bruce springsteen

Bruce Springsteen – Wrecking Ball

Betyg: aaaaa
Bruce Springsteen spelar i en egen division. Håller alltid hög klass, gör aldrig något dåligt. Därför mäts också hans plattor och konserter efter en egen mätsticka – The Boss-stock! Med nya albumet blir det extra tydligt. Texterna, arrangemangen och productionen är på en nivå som de flesta andra artister bara kan drömma om.
Och energin, denna energi som i sina mäktigaste stunder gör allt möjligt, bara flödar ur albumet. Oavsett det handlar om fioler, flöjter, trumpeter, allsång eller ja, vad som helst, görs det med samma intensitet. Här finns många musikaliska hänvisningar, både till hans egen karriär och den stora amerikanska sångboken. Inte minst tydligt blir det i den desperata gitarren i ”This Depression”, som för tankarna tillbaka till tiden för det klassiska Darkness-albumet. Visst kan det ibland tyckas svårt att variera melodierna på fem ackord, men The Boss lyckas – igen och igen. De skarpa texterna visar också att han fortfarande är ohotad kung i sina historier om den moderna amerikanska arbetarklassen.
”Wrecking Ball” är överhuvdtaget en oerhört stark platta. Ett statement om stämningen i USA 2012, där låtar som ”Death To My Hometown”, ”We Take Care Of Our Own” (lite Darkness igen), ”Shackled And Drawn” och titelspåret hotar att bli sönderspelade på FM-stationerna medan ”Jack Of Trades” och ”You’ve Got it” får vagga mig till sömns.
Av Mikael Frohm

Annons

httpv://www.youtube.com/watch?v=-x8zBzxCwsM&ob=av2n

Klicka här för att se fler recensioner.

Klicka här för att köpa albumet.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…