Annons
Annons


Spröda apelsinkakor


spröda apelsinkakor

Snabbfixat till fikat.

ca 55 st
Tid: ca 35 min

175 g smör
3/4 dl socker
2 ägg
2 msk fint rivet apelsinskal utan det vita
1/2 dl pressad apelsinsaft
5 1/2–6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt

Garnering:
1 dl socker
rivet skal av 1 apelsin

Annons

1. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Rör ner apelsinskal och -saft. Blanda mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Blanda till en deg.
2. Blanda socker och apelsinskal till garneringen. Rulla bollar av degen och doppa i sockerblandningen, lägg dem på bakpappersklädda plåtar och platta till dem.
3. Grädda i 200° ca 10 min tills de har fått ljusbruna kanter!

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(15)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…