Annons
Annons


Spröda syltkakor

Snabbt och lätt! Fixa härliga småkakor med färdigköpt sylt. Superenkelt med ingredienser som du kanske redan har hemma.


Sprött med sommarsmak.

Sprött med sommarsmak.

Småkakor med sylt

30–35 st
Tid: ca 30 min + tid i kyl

200 g kallt smör
1 1/2 dl socker
4–4 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver

Garnering:
1–1 1/2 dl bärsylt, t ex drottningsylt
äggvita till pensling
1 påse mandelspån, 50 g

Annons

Baka fler småkakor: Läckerbitar med schweizernöt

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Börja med den mindre mängden mjöl, gör en provkaka, flyter de ut mycket tillsätt mera mjöl. Rulla till längder, lägg in i plastfolie, låt vila i kyl ca 1 tim.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Skär i skivor och rulla till kulor. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Tryck ner en liten grop i varje kaka och lägg i en klick sylt.

3. Pensla äggvita på kanten av kakorna och strö över mandelspån. Grädda i 175° i 12–14 min eller tills de fått fin färg.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…