Annons
Annons


Ulrikas härliga lasagne på hälsovis

Byt ut vanliga pastaplattor mot squash och gör lasagnen helt glutenfri. Den smakrika fyllningen gjord på traditionellt vis passar perfekt till.


Lasagne med tvist!

Squashlasagne

4 port
40 min
520 kcal per port

1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
500 g nötfärs
salt, svartpeppar
2 tsk örtagårdskrydda
2 msk grovt hackad basilika
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
400 g krossade tomater
1 stor squash
2 tsk torkad oregano
100 riven ost
2 dl crème fraiche

Annons

1. Stek all lök och färs i olja. Salta och peppra. Tillsätt örtkrydda, basilika, puré, chilisås och tomater. Sjud i 20 min.
2. Skiva squash på längden och stek dem mjuka någon minut på båda sidor i olja. Strö på salt, peppar och oregano.
3. Lägg squashplattor i en ugnsform och häll på lite färssås. Lägg på 1/3 av osten, några matskedar crème fraiche och ett lager squashplattor. Fortsätt varva och toppa med ost. Grädda i 200° 25 min. Garnera med färsk basilika. Servera med sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas laxfilé med sötpotatismos

Under 2 veckor får du färdiga inköpslistor, nyttiga och enkla maträtter samt daglig coachning!
Boka dig på Ulrikas kickstart Xtreme – 2 veckor onlinekurs för 398 kr. Klicka här

LÄS OCKSÅ


(34)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…