Annons
Annons


S:t Olavsleden till häst från kust till kust

Vandringsleden S:t Olavsleden öppnar även för ridning. I sommar ska man kunna rida hela sträckan och det ska finnas inkvartering och mat för både ryttare och häst.


ridning

– I maj ska vi provrida delar av sträckan på 564 kilometer mellan Selånger i öster till Trondheim i väster. Syftet är att se att hela sträckan är ridbar, att det finns boende och mat för både ryttare och häst utmed sträckan. Vi gör det också för att förebygga eventuell oro hos markägare. Efter provritten ska lämpliga ridetapper, boende och mat tydligt finnas presenterade för intresserade, säger Joachim Nässil, ”beridare”.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Det är många parter inblandande men precis som när det gäller vandringen och cyklingen utmed leden finns det en stor vilja bland alla berörda att utveckla leden. Att öppna leden även för ridning är ett steg i den riktningen. Det finns också stora möjligheter för entreprenörer i regionen att sälja till exempel ridpaket, säger Putte Eby, projektledare S:t Olavsleden.

Vad är unikt med ridning på S:t Olavsleden?

– Det finns många fantastiska ridvägar. Vill man ha en lättriden tur med omväxlande miljö och med historiska perspektiv är S:t Olavsleden perfekt, säger Ann-Sofi Känngård.

Precis som när man vandrar eller cyklar får ryttaren ett Olavs brev som diplom. För cyklister och ryttare är det 20 mil som gäller och för vandrare är det 10 mil.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…