Annons
Annons


Star Wars-ikonen Carrie Fisher är död

Skådespelerskan Carrie Fisher, känd som prinsessan Leia i Star Wars-filmerna, är död. 


carrie-fisher-dod

Carrie Fisher blev 60 år gammal. Foto: Yuri Turkov och Featureflash Photo Agency/Shutterstock.com

Carrie Fisher, som fyllde 60 år så sent som i oktober, fick en massiv hjärtattack på ett flyg mellan London och Los Angeles den 23 december.

Hjärtattacken skedde bara 15 minuter före landning. Trots att hon fick hjälp ombord och att ambulans fanns på plats direkt när hon landade blev hon svårt skadad. Hon fördes direkt till UCLA Medical center, där hon sedan dess vårdats i respirator.

Annons

Carrie spelade prinsessan Leia i de tre första Star Wars filmerna och är aktuell i nya Star Wars: Episode VIII. Rollen som Leia fick hon bara 19 år gammal. Trots framgångarna levde Carrie ett tufft liv och har pratat öppet om sitt drogmissbruk.

Hon har varit gift två gånger, bland annat med musikern Paul Simon. Hon har också levt tillsammans med skådespelaren Dan Akroyd. Hennes närmsta familj är hennes mamma Debbie Reynolds, hennes bror Todd Fisher samt dottern Billie Lourd. Det är dottern som bekräftar dödsfallet i ett pressmeddelande.

”Det är med djup sorg som Billie bekräftar att hennes älskade mamma Carrie Fisher avled 08:55 i morse. Hon var älskad av många och kommer att vara djupt saknad. Hela familjen vill rikta ett tack till alla som bett för henne och skänkt henne en tanke”.

 Mark Hamill som spelade Luke Skywalker i Star Wars-filmerna skriver på sitt Twitter-konto:

”Inga ord. Förkrossad”.

mark-hamill-star-wars

Många andra hyllar och sörjer också den populära skådespelerskan som för alltid kommer att leva vidare som prinsessan Leia.

Av Susanne Lindén/Allers

LÄS OCKSÅ


(41)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…