Annons
Annons


Starka möten i nya säsongen av Fosterland

I den nya säsongen av ”Fosterland” reser journalisten Fredrik Önnevall till världens största flyktingläger i Kenya. Turen fortsätter sedan till Skåne, där vi får följa livet i den del av Sverige som tidigt tog emot flyktingar.


Fredrik Önnevall. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Fredrik Önnevall. Foto: Mattias Ankrah/SVT

Under det senaste året har Fredrik Önnevall rest runt på Österlen i Skåne. En region som tar emot många flyktingar, men där även motståndet är stort.

Vad händer när befolkningen i ett litet samhälle under kort tid förändras? Vad händer med människorna som bor där och med människorna som kommer dit?

Annons

Första säsongen av ”Fosterland” vann tv-priset Kristallen för bästa fakta- och aktualitetsprogram 2015.

Alla avsnitt:

Del 1: Fredrik börjar i världens största flyktingläger och fortsätter till Simrishamn, en av de svenska kommuner som tidigt tog emot många flyktingar – men också en kommun där motståndet är stort.

Del 2: Här träffar Fredrik de syriska flyktingarna som hittat tryggheten i Simrishamn. Invandrarkritiska Gulli ändrar plötsligt inställning till muslimer. Det är bråk på högstadieskolan mellan nyanlända barn och bofasta elever. Och plötsligt kommer nya besked om asylboendet i Simrishamn.

Del 3: Fredrik träffar 12-årige Majd från Syrien igen. Får han bo kvar i Simrishamn? Håller invandrarkritiska Gullis nyvunna vänskap i sig? Mohammed flyttar in i sin nya lägenhet. Och plötsligt öppnar asylboendet i Simrishamn igen.

Fosterland: Säsongspremiär torsdag 14 januari kl. 21.00 i SVT 1 (del 1 av 3)


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…