Annons
Annons


Start för hyllat thrillerdrama


Catherine (Sarah Lancashire). Foto: Ben Blackall/BBC

Catherine (Sarah Lancashire) får problem när hennes dotters mördare släpps ut ur fängelset. Foto: Ben Blackall/BBC

Polisinspektören Catherine Cawood leder ett team av kollegor på landsbygden i Yorkshire. När en kidnappning går överstyr och förvandlas till en brutal serie brott inser Catherine att hon är inblandad i något långt mer omfattande än hon anat.

Annons

”Happy Valley” är en av förra årets mest omtalade tv-serier i Storbritannien, en magnifik Sarah Lancashire gör huvudrollen som den hårt arbetande polisinspektören Catherine. Måndag, 13 oktober, startar serien i SVT.

Gilla Allas.se på Facebook

Jagar dotterns mördare
Catherine Cawood är polisinspektör i en småstad där fylla, droger och tonårsgraviditeter är en del av vardagen. Hon bor med sin syster Claire (spelad av Siobhan Finneran, välkänd för SVT-tittarna som O’Brien i Downton Abbey), före detta narkoman, och sitt barnbarn Ryan. Catherines värld vänds upp och ner när Tommy Lee Royce, mannen hon tror bär ansvaret för hennes dotters död, släpps från ett längre fängelsestraff. Catherine är övertygad om att Tommy är farlig och att det inte kommer dröja länge förrän någon mer råkar illa ut.

Kidnappning
Samtidigt känner sig den tystlåtne revisorn Kevin Weatherill inte uppskattad på jobbet. Desperat att ge sina döttrar en bra utbildning och plats på privatskola ber han sin framgångsrika chef Nevison om en löneförhöjning. När Nevison nekar händer något inom Kevin, han anlitar den lokala smågangstern Ashley för att kidnappa Nevisons dotter mot en lösensumma.

Men när Ashley involverar Tommy Lee Royce i kidnappningen dröjer det inte länge förrän det börjar spåra ur. Samtidigt som polisens sökande efter Nevisons dotter intensifieras når Catherines besatthet av Tommy nya höjder.

Roller i urval: Sarah Lancashire, Steve Pemberton, Siobhan Finneran, George Costigan, Joe Armstrong, James Norton, Charlie Murphy.

Happy Valley: Måndag 13 oktober, kl 21.15 i SVT1

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…