Annons
Annons


Sticka minimössor för välgörande ändamål!

Nu kan du sticka mössor till smoothies för att motverka ensamhet bland äldre!


innocent

 

Över en tredjedel av svenskarna över 60 år bor idag ensamma. På äldreboenden besväras 70 procent av ensamhet. Kampanjen ”Den Stora Stickningen” vill motverka ensamhet bland äldre i Sverige.

Annons

Genom att sticka en mössa till en smoothie kan alla som vill hjälpa till. För varje såld flaska med mössa doneras 2 kronor till Röda Korsets verksamhet för och med äldre. Kampanjen är väletablerad i andra europeiska länder och har enligt uppgifter totalt resulterat i över 35 miljoner kronor till verksamheter som stöttar äldre.

Gilla Allas.se på Facebook

– Alla människor kan känna sig ensamma ibland och när man blir äldre tunnas ofta de sociala nätverken ut. Här kan Röda Korsets olika aktiviteter fylla en viktig funktion för att lindra ensamheten, säger Lena Tynnemark, rådgivare på Röda Korset.

Redan nu har nära 800 personer inom Röda Korset engagerat sig, hela Sverige välkomnas nu att hänga på.

Sticka en enkel mössa i miniatyr

Alla kan vara med och bidra till att fler äldre, föräldrar, mor- och farföräldrar får en meningsfullare vardag. De pyttesmå stickade mössorna, som inte behöver vara större än 4 cm höga, och ca 5-7 cm i diameter, samlas in och sätts på toppen av innocents smoothies för att sedan säljas i butik. För varje såld smoothie med mössa doneras 2 kronor till Röda Korset, med start i februari.

Vill du bidra med en mössa?

När du stickat färdigt kan du lämna ditt mössbidrag i avsedd box på någon av Röda Korsets 300 second hand-butiker runt om i landet eller skicka dem i ett kuvert till:

innocent
c/o Northern Link PR
Box 1077
101 39 Stockholm

Vill du ha inspiration eller är nybörjare? Titta in på www.denstorastickningen.se och bläddra bland inspirerande stickmönster eller lär dig sticka från grunden.


(107)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…