Annons
Annons


Stickkampanj motverkar ensamhet bland äldre

Nu drar innocent för andra året i rad igång kampanjen Den Stora Stickningen, som syftar till att motverka ensamhet bland äldre genom att belysa problemet. Kampanjen ämnar också samla in och skänka pengar till Röda Korsets besöksverksamhet för och med äldre.


sticka-mossa
Ofrivillig ensamhet är ett stort problem i Sverige och enligt en ny undersökning från Novus har uppfattningen om att det är skamligt att känna sig ensam ökat ordentligt de senaste fem åren. Idag bor även en tredjedel av befolkningen över 60 år ensamma och på äldreboenden runt om i landet är det hela 70 procent som besväras av sin ensamhet, enligt statistik från SCB.

Annons

Genom att sticka en liten mössa till innocents smoothies kan alla som vill hjälpa till och bidra till att fler äldre, föräldrar, mor- och farföräldrar får en mer meningsfull vardag. För varje såld flaska med mössa i butik doneras 2 kronor till Röda Korsets besöksverksamhet för och med äldre. Förra året samlades in hela 51 500 små mössor i Sverige och 103 000 kronor skänktes till Röda Korset.

På Röda Korset finns ett stort behov av besök och aktiviteter. Med donationen från förra årets kampanj har Röda Korset kunnat öka antalet organiserade aktiviteter för äldre.

–   Det finns ett fortsatt behov för lokalt stöd och verksamhetsutveckling, så bidraget är välkommet, säger Therése Engström, t.f. Kommunikations- och insamlingschef på Röda Korset.

Alla som vill kan sticka små mössor och antingen lämna sitt bidrag i avsedd box på någon av Röda Korsets 300 second hand-butiker runt om i landet eller posta dem. De pyttesmå stickade mössorna behöver vara ca 4 cm höga och ca 5-7 cm i diameter för att passa på toppen av flaskorna inför försäljning i butik. Alla mössterverk är välkomna att skickas in fram till och med den 31 januari 2017.


(2)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…