Annons


Stina Dabrowski och Jens Stoltenberg hos Skavlan


Skavlan får högaktuella gäster på fredag. Foto: Carl-Johan Söder

Norges statsminister Jens Stoltenberg och Stina Dabrowski är aktuella på lite olika sätt i världspolitiken just nu. På fredag gästar båda Skavlan.

Efter sommarens terrorangrepp lyckades Norges statsminister Jens Stoltenberg med empati och humanism samla ihop ett chockat Norge och ge sina landsmän tillbaka tron på framtiden. Han kommer till Skavlan efter att ha träffat både president Barack Obama i USA och Tysklands premiärminister Angela Merkel.

Annons

Khadaffi-intervju
Journalisten Stina Dabrowski har träffat de största bland de stora, Khadaffi, Arafat, Hilary Clinton, Gorbatjov, Margret Thatcher. I boken Stina om Stina och konsten att intervjua berättar hon om mötena med de stora elefanterna men hon avslöjar också ett tidigare, okänt och föga glamoröst liv.

Det norska golfproffset Suzann Pettersen är en av världens absolut bästa spelare just nu. Hon låg tvåa på världsrankingen tidigare i höstas och var ankare i det europeiska laget som vann Solheim cup.

Musiklegender
Anna Ternheim har varit i Nashville och spelat in ett album med ett gäng musiker som rymmer den moderna musikhistorien i sina instrument. Studiolegender som spelat med allt och alla, Elvis, Ray Charles, Johnny Cash, Jerry Lee Lewis med flera. Anna har med sig dessa män till Skavlanstudion för ett smakprov från nya albumet The Night Visitor.

Skavlan: Fredag 28 oktober, kl 21.00. SVT 1


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…