Annons
Annons


Stockholm värd för EuroGames 2015


European Gay & Lesbian Sport Federation, EGLSF, har utsett Stockholm till värdstad för EuroGames 2015. EuroGames är ett av världens största hbtq-evenemang som består av ett kulturellt, ett politiskt och ett sportsligt program. EuroGames är öppet för alla som vill delta oavsett kön, ålder, sexualitet eller religion.

Annons

EuroGames grundades av EGLSF 1992 för att motverka diskriminering, stimulera integration samt främja och stödja rättigheten till att utöva sin sport oberoende av sexualitet. EuroGames arrangeras cirka tre gånger per decennium. Tidigare värdstäder är bland andra Barcelona, Paris, London och Antwerpen.

– Stockholm är känt världen över för att vara en öppen och liberal stad. Vi är glada och stolta över att kunna välkomna EuroGames Stockholm Detta är i linje med Stockholms ambition om att vara en av Europas ledande idrotts-och evenemangsstäder, säger Regina Kevius, Stockholms idrottsborgarråd

– Genom EuroGames får Stockholm en möjlighet att statuera ett exempel och verka som förebild inom homo- och bi-frågor. Det finns tyvärr fortfarande en stor problematik för hbtq-personer runtom i världen inom såväl politik som kultur och sport. Nationellt får vi chansen att öppna upp för frågan om queer- och transpersoners idrottande samt motverka den statistik som visar att en stor andel av hbtq-ungdomar helt slutar eller aldrig börjar inom den organiserade idrotten, säger Jakob Jansson, Ordförande för EuroGames Stockholm.

EuroGames Stockholm kulturella program kommer att erbjuda utställningar, aktiviteter, sevärdhetersamt en filmfestival. Det politiska programmet består av en stor konferens med seminarier, workshops och föreläsningar samt en politisk middag för nationella och internationella deltagare. Det sportsliga programmet består av ett 25-tal sporter där EuroGames välkomnar samtliga att tävla, delta och engagera sig.

EuroGames Stockholm går av stapeln mellan den 5-9 augusti 2015 och förväntas attrahera över 5.000 deltagare och mer än 200.000 besökare från såväl Sverige som hela världen. För besökare är det fri entré till samtliga sportarrangemang samt även vissa publika delar av det kulturella och det politiska programmet.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…