Annons
Annons


Stockholmare mest rädda för att bli gamla


Stockholm är en fantastisk stad på många vis. Men mer än var tredje person i stan är rädd för att bli gammal.

De som bor i Stockholm är betydligt mer rädda för att bli gamla än de som bor i övriga Sverige. I Stockholm uppger 36 procent att de är rädda för att bli gamla. För övriga Sverige är siffran 23 – 27 procent.

Annons

Vi blir allt äldre i Sverige. Sedan 1960-talet har medellivslängden ökat med nästan ett decennium för både män och kvinnor. Samtidigt finns ett ungdomligt ideal. Fler vill hålla sig unga och vara aktiva långt upp i åldrarna. Hälsotrender och skönhetsoperationer pekar entydigt på att man vill förlänga ungdomen.

Gilla Allas.se på Facebook

Tydlig skillnad
Försäkringsbolaget If har låtit fråga 1 017 personer runt om i Sverige hur de ser på sitt åldrande. Av svaren framgår att de som bor i Stockholm i högre grad är rädda för att bli gamla än de som bor i övriga Sverige. 36 procent av stockholmarna svarar ja på frågan, medan ja-svaren i övriga landet är mellan 23 och 27 procent.

– Skillnaden är tydlig, i Stockholm är man mer orolig för att bli gammal. En förklaring kan vara att ålder och yta betyder mer i en anonym miljö. Det kan också handla om en arbetsmarknad i Stockholm där det är viktigare att se ung ut, säger Gustav Dahlberg, chef för If Care.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…