Annons
Annons


Stor TV-satsning på Paralympics


Skytten Jonas Jacobsson vann tre guld vid Paralympics 2008 och är stort medaljhopp även i år. Foto: SVT

Sommar-OS är över men ikväll drar nästa stora idrottsfest igång i London. 4 200 aktiva från 160 länder deltar i Paralympics som avgörs på de olympiska arenorna till och med söndag 9 september.

Sverige hade stora framgångar vid Paralympics i Peking 2008 och många av guldhjältarna är med i år igen. SVT visar både direktsändningar och höjdpunkter i den största svenska tv-satsningen hittills när det gäller Paralympics.

Annons

– I Peking tog vi tolv medaljer. Inför London har vi ännu fler aktiva som har chansen att ta medalj än vi hade då, säger Hans Säfström, högste ansvarig för den svenska truppen.

Flera medaljhopp
Svensk handikappidrotts båda fixstjärnor, skytten Jonas Jacobsson och simmaren Anders Olsson, som tillsammans vann fem guld i Peking, jagar nya medaljer. Och i London har de sällskap av fler i den så kallade gyllene generationen. Några av de förhandstippade medaljörerna är bordtennisspelaren Emil Andersson, simmaren Maja Reichard och kulstötaren Jeffrey Ige.

Mer TV än nånsin
SVT kommer att sända mer från Paralympics än någon gång tidigare. Det blir 15 timmar i tv och över 40 timmar i SVT Play, varav mycket är direktsändningar. Under perioden förlängs även Sportnytt kl 22.00 till en halvtimme och byter namn till Sportnytt med Paralympics. På lördagarna bjuds tittarna på ett separat Paralympicsmagasin.

– Vi har försökt pricka in så många svenska medaljchanser som möjligt, säger Ulf Nilsson, redaktör för SVT:s Paralympicssatsning.

Eget reportageteam
– Tyvärr tv-produceras inte alla tävlingar men SVT har reportageteam på plats som bevakar de tävlingar där det finns svenskintressen, fortsätter Ulf Nilsson.

Staffan Lindeborg, AnnaMaria Jansson och Matts Egeblad kommenterar direktsändningarna. Dessutom medverkar förre simmaren David Lega (invigningen) och rullstolsrugbyns förre förbundskapten Marco Berggren.

SVT:s reportrar på plats är Jennifer Howgate, Mattias Sandberg, Jan-Allan Stefansson och Staffan Lindström.

Paralympics 2012:  Onsdag 29 aug – söndag 9 sept. SVT1/SVT2/SVT24/SVT Play

Klicka här för fullständig tablå över SVT:s sändningar.

 


(2)
(0)


Annons

  • Gäst

    15 timmar tv ska det vara storsatsning ?


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…