Annons
Annons


Stora språng med små springare


kalvinknatet i malmö

Rejält regnvåta guldmedaljörerna Sofia och Hanna Cronqvist, båda 5 år. Foto: Christian Cronqvist

Det blev en regnig familjefest på Tallriken i Pildammsparken i Malmö med Kalvinknatet i söndags. Men det tycktes ändå som om alla hade kul. Om än väldigt blött. Det sprangs och det mottogs guldmedaljer.

Annons

4500 killar och tjejer i åldrarna 2- 12 år sprang i Malmö i söndags. Årets Kalvinknatet, det fyrtionde i ordningen, är flyttat till en söndag för att minska stressen för barnfamiljerna. Förutom loppet bjöd festen på många barnaktiviteter och på försäljning av korv och hamburgare.

Nytt för i år är eltidtagning för årskurs 0-5, ny portal, samt att alla barn får möjligheten att springa i de nya färgglada kalvintröjorna.  Också logistiken är förbättrad för att skapa större  trygghet för barnen som springer.

Kalvinknatet är Sveriges största löparserie för barn i åldrarna 2- 12 år och avgörs under maj och juni månad på 18 olika orter i Sverige. Totalt förväntas mer än 25000 barn springa årets Kalvinknatet.

Kalvinknatet arrangeras av Skånemejerier och MAI tillsammans med lokala idrottsklubbar i Skåne, Blekinge, Småland, Halland och Stockholm.

För mer info, orter och datum, klicka HÄR

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…