Annons
Annons


Storkyrkan först i världen med HER


Storkyrkan är först bland katedraler runtom i världen med att visa utställningen HER som öppnar den 22 september. Målningarna föreställer både bibliska och nutida kvinnor som är förebilder för många människor.
– Utställningen lyfter fram kvinnor som ledargestalter, säger domprost Hans Ulfvebrand. Vi vill skapa större medvetenhet kring kvinnors underordning i världen och samtidigt ge exempel på kvinnor som samhällsförändrare och inspiratörer.

Annons

Hans Ulfvebrand tar Caroline Krook, en av de kvinnor som avbildats, som exempel på en starkt förändrande kraft såväl i kyrkan som i övriga samhället.
På tavlorna som är målade av konstnären Michel Östlund figurerar bland andra Hillary Clinton, Drottning Ranja av Jordanien, den burmesiska aktivisten Aung San Suu Kyi liksom bibliska kvinnor som Maria Magdalena, Jungfru Maria och Eva.
– Hillary Clinton ville jag måla eftersom hon har visat att det nästan är möjligt för en kvinna att bli president i USA. Det är oerhört betydelsefullt, menar konstnären Michel Östlund.
Utställningen pågår 22 september – 10 november 2013. Storkyrkan är öppen alla dagar 9-16.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…