Annons
Annons


Stressad matte & husse ger en stressad hund!

stressad hund Som hundägare vet du att din hund ibland kan stressa upp sig i vissa situationer och blir då svår att hantera. Vad du kanske inte är medveten om är att det ofta är ditt beteende som stressar din hund. Hur du agerar och reagerar har en stor påverkan på hunden.


stressad hund

Hundar är flockdjur som tar instruktioner och uppfattar signaler från sin flockledare. Som hundägare är det du som är flockledaren. På så vis påverkar du din hunds beteende genom ditt eget kroppsspråk eller genom den energi du utstrålar, genom ditt röstläge, din andning och dina blickar. En del signaler gör du medvetet men det finns även en hel del signaler som du omedvetet förmedlar och som kan stressa din hund.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Om du blir medveten om ditt beteende i samband med stress och om hur du kan hantera den, kan du även hjälpa din hund att hålla sig lugn i stressande situationer som vid exempelvis flytt, resor eller fester och högtider.

Tecken på att din hund är stressad:

 • Överdrivet skällande – kan bero på för lite motion, ensamhetskänsla eller frustrationDog barking
 • Darra eller skaka – om inte hunden är våt eller svettig kan detta vara tecken på stress och kan visa sig tex vid transporter, fyrverkerier/smällare eller valpens första dygn i sitt nya hem.
 • Gömma sig – brukar vara ett tecken på att hunden försöker undvika stressande situationer eller höga ljud
 • Orimligt dräggel – kan vara ett tecken på stress (om hunden inte är i närheten av mat eller förväntar sig att mat eller belöning är på väg)
 • Överdrivet slickande eller kliande – kan bero på att hunden är stressad och/eller uttråkad, dvs. brist på aktiviteter/motion

För hundar som lätt stressar upp sig kan man, förutom att själv ändra sitt beteende (genom exempelvis avslappningsövningar och mental träning), hjälpa hunden genom lugnande dofter. ADAPTIL heter ett lugnande hjälpmedel till hundar som genom ett feromon får hunden att känna en trygghet och på så sätt känna sig mindre stressad. Produkten finns som ett halsband, som doftavgivare till hemmet och som spray.

Calm dog in loud family

 

Känner du dig stressad?
Lär dig hantera din stress med vår nya digitala kurs!

Onlinekurs: Stressa ner - lev mer

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder Allas nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

”Stressa ner – lev mer” är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt.”

– Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter.”

– Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

 • Hjälp att känna igen och hantera stress
 • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
 • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
 • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
 • Övningar i meditation och kroppskännedom
 • Djupavslappning före läggdags
 • Video med yinyogapass som släpper spänningar
 • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu kostar kursen endast 199 kronor – läs mer här och börja direkt!

LÄS OCKSÅ


(7)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…