Annons


Stressade medresenärer opopulära i bilen


Är vi framme snart? Det är inte en fråga som ska ställas i bilen för den som vill vara populär hos sina medresenärer. Att vara stressig är nämligen den sämsta egenskap en medresenär kan ha. Likasinnade och trygga bilförare är däremot mer än välkomna på bilsemestern.

Annons

Det är många faktorer som spelar in för en lyckad bilsemester, från roliga nöjen till tidsfördriv och resesällskap. När det kommer till just resesällskap så tycker var tredje svensk att den allra sämsta egenskapen en medresenär kan ha är att vara stressig. Det visar Stena Lines Bilsemesterrapport där 1000 svenskar har svarat på frågor om bilsemestrar.

Gilla Allas.se på Facebook

Fartsyndare undanbedes

Fartsyndare är inte heller populära i bilen. Drygt var tionde uppger att de inte uppskattar förare som ligger för tungt på pedalen. Samma sak med förare som inte stannar när någon behöver en paus, eller medresenärer som vill stanna för ofta. Likasinnade medresenärer är klart populärast, hälften av svenskarna åker gärna på bilsemester med någon som vill göra samma saker som de själva.

Bästa egenskaperna hos medresenärer

Likasinnad 47 %

Trygg och erfaren bilförare 12 %

Lugn och sansad 12 %

Snäll och omtänksam 10 %

Äventyrslysten 6 %

Sämsta egenskaperna hos medresenärer

Stressig 35 %

Stannar inte när man behöver en paus 8 %

Vill stanna för ofta för paus 8 %

Kör för fort 8 %

Skräpar ned i bilen 6 %

Rapporten grundar sig i en riksrepresentativ undersökning genomförd av Norm i maj 2012. 1001 personer i åldern 18-65 år svarande på frågor via en webbpanel.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…