Annons
Annons


Succéfilmaren i Skavlans säsongspremiär!


Till säsongpremiären av Skavlan kommer Guldbaggeaktuelle filmregissören Ruben Östlund, norska statsministern Erna Solberg, amerikanske skådespelaren Bill Pullman och den svenska sångsensationen Mapei.

Annons

Regissören Ruben Östlunds Turist är en av 2014 års mest hyllade och sedda filmer. Den kontroversiella historien om en familj som råkar ut för en lavin på skidsemester i Alperna har väckt stor internationell uppmärksamhet. Turist vann pris på filmfestivalen i Cannes förra året och har nu chansen till både Golden Globe- och Oscarsstatyetter.

Norges statsminister
Norges statsminister Erna Solbergs första dryga år som statsminister har varit turbulent. Budgetbråk, låga oljepriser och sjunkande opinionssiffror. I sitt nyårstal uttryckte hon dock optimism och ansåg att Norge borde visa större generositet i sin flyktingmottagning.

Amerikansk president
Inte bara en statsminister utan även en amerikansk president dyker upp i Skavlan. I storfilmen Independence Day spelade nämligen Bill Pullman ledaren för världens största demokrati. Det är en i raden av hans stora roller, där bland annat Medan du sov och David Lynch’s Lost Highway ingår. Under 2015 ska han dessutom spela in uppföljaren till Independence Day.

Svensk popdrottning
Mapei
heter den amerikansk/liberianska sångerskan som flyttade till Sverige som tioåring och växte upp i Stockholms södra förorter. I dag är hon ett av de hetaste namnen på den svenska pop/soul himlen. Hon kommer till Skavlan och sjunger ”Don’t wait”.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…