Annons
Annons


Glutenfri chokladtårta

Supersmarrigt, lättbakat och glutenfritt. Mandelmassebotten toppad med krämig mousse gjord av mörk choklad. Utan tvekan veckans goding!


Glutenfri chokladtårta med mandelbotten.

Baka utan ugn!

Glutenfri mandeltårta med chokladmousse

8–10 bitar
Tid: ca 50 min + tid i frys

400 g mandelmassa
4 ägg
2–3 msk kakao

Mousse:
300 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
4 äggulor

Garnering:
ca 1 1/2 dl blåbär
3–4 aprikoser

Annons

Baka fler moussetårtor. Klicka HÄR»

1. Riv mandelmassa och rör ner ett ägg i taget. Sikta ner kakao och blanda. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Grädda i 175° ca 18–20 min. Låt kakbottnen kallna i formen.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Smält hackad choklad i en skål över vattenbad. Ställ skålen åt sidan för att svalna något.

3. Vispa grädden fluffig men inte grynig, vänd ner äggulorna. Häll gräddblandningen i chokladen och rör om försiktigt. Häll moussen över kakbottnen och bred ut. Frys kakan väl förpackad i minst 4 tim.

4. Ta fram kakan 25 min före servering. Garnera med blåbär och klyftade aprikoser.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON


(343)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…