Annons
Annons


Susanna om L7: Jag märker stor skillnad på kläderna!


susanna-l7

Susanna Berg – minus 3 kilo: Jag har fått ett lugn på kvällarna

Ålder: 57.
Familj: Gifte mig i december.

Foto: Stefan Nilsson

Foto: Stefan Nilsson

Yrke: IT-administratör.
Startvikt: 76 kilo.
Vikt nu: 73 kilo.

Varför ville du testa L7?
Jag gick ner mycket i vikt förra sommaren och hamnade på storlek 38, 
men ett år senare stramade kläderna oroväckande. Kjolarna blev kortare och det var svårt att få på sig blusar. Jag smååt för mycket. Tidigare har jag lyckats bra med periodisk fasta i form av 16:8, det vill säga 16 timmars fasta.
När jag läste om L7 i Allas blev jag intresserad. Det verkade sunt med 12 timmars fasta och få kontroll på småätandet. Lågkolhydratkost är naturligt för mig då jag mår bra av LCHF. Det som har varit problem har varit för mycket nötter till exempel och även kaffebröd, speciellt på semestern.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Hur har det gått?
Jag var lite besviken först med bara tre kilo. Vikten rasade i början men sedan gick det långsamt. Nu är jag inte lika besviken längre, då jag märker stor skillnad på kläderna. Kjolarna känns längre, blusarna hänger lösare runt höften. Jag är mer åt 38 nu än storlek 40, vilket känns väldigt bra. Viktminskningen har gått långsamt men det gör inget för det har ju tagit tid även att gå upp i vikt.
Det som också har gått bra är att jag fått ett lugn på kvällarna och mår fint psykiskt. Jag har lättare att koncentrera mig på andra saker när jag vet att jag inte får äta efter kl 19.

Vad har varit svårast?
Det har varit värst att vänja sig av med småätandet på kvällarna, en liten näve nötter här och där till exempel. Jag blev också väldigt förvånad över att inse att jag åt så mycket 
på kvällen, vilket jag inte trodde. I början var jag väldigt hungrig på 
kvällen, men jag åt 
helt enkelt för lite 
innan ätfönstret 
stängdes och det 
har jag ändrat på.

Vad har varit lättast?
Att kunna fokusera på tre mål mat om dagen har 
känts och känns väldigt 
lätt. Jag har inte längre lika 
stort sug efter mellanmål.
Många i min omgivning har varit förvånade över L7 och tyckt att det inte är någon riktig diet. Lite för enkelt och mer att leva som vanligt. Till dem kan jag bara säga att det är ju toppen! L7 är ingen diet utan det är en livsstil, ett sätt att leva.

Det har jag lärt mig:
Jag har lärt mig att dricka mycket vatten. Jag var dålig på det förut, och att laga god och nyttig mat. Man kan äta gott även om man undviker bröd, pasta och potatis. Det finns så mycket att variera med, men det gäller att ha lite fantasi samt att planera. Planera mat är förutom fastan ett nyckelord för att gå ner i vikt och att behålla den.

Vad är planen nu?
Jag vill gå ner tre kilo till. Jag köpte en kjol på semestern i Spanien och fick då knappt upp blixtlåset, men nu fattas det bara cirka en centimeter! Drömmer om känslan när jag drar upp det med lätthet.
Fortsätta må bra med L7 och hålla kvar lugnet inom mig genom att jag inte småäter på samma sätt som förut. L7 är som sagt ett sätt att leva. Fasta med 16 timmar kändes lite tufft för mig och jag vill gärna börja dagen med att äta frukost. L7 passar mig perfekt!

Vill du också bli smal och sund med L7?

Köp vår onlinekurs med L7-metoden här!

l7-dieten

Nå din drömvikt med L7-dieten! Med vår digitala kurs ”Snabbt smal med L7” får du i 4 veckor ett komplett program för enkel viktnedgång och ett hälsosammare liv.

DU FÅR…

● Kompletta menyer för 4 veckor

● Bästa kom-igång-tipsen

● Smarta listor som hjälper dig välja rätt mat

● Knepen för att bli av med sötsuget

● Superenkelt promenadprogram som ökar förbränningen

● Personliga tips från kvinnor som testat L7

Köp kursen här!


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…