Annons
Annons


Suverän chokladrulltårta

Suveränt enkel rulltårta med härligt krämig chokladfyllning. Gott till sista smulan!


chokladrulltarta

Chokladrulltårta.

Suveränt lättbakat!

8–10 bitar
Tid: ca 25 min

Botten:
3 ägg
1 1/2 dl socker
1/2 dl potatismjöl
1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
100 g smör
1–1 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
1 äggula

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ner blandningen i äggsmeten under omrörning.

2. Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 250° i ca 5 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra försiktigt bort papperet den gräddats på. Lägg en fuktig handduk över och låt svalna.

3. Rör samman smör och florsocker, sikta ner kakao. Tillsätt äggulan under omrörning. Bred krämen över den kalla bottnen, rulla ihop rulltårtan. Låt vila svalt.

Läs även: Ljuvlig chokladrulltårta med bär

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON


(46)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…