Annons
Annons


Suverän citroncheesecake


cheesecake med citron

Supergod blir cheesecaken med citron i fyllningen och topping av lemon curd!

ca 10 bitar
Tid: ca 40 min + tid i kyl

Botten:
14 digestivekex, ca 200 g
100 g smält smör

Fyllning:
4 gelatinblad
400 g naturell färskost av philadelphiatyp
2 dl valfri tjock yoghurt (t ex turkisk)
1–1 1/4 dl florsocker
rivet skal och saft från 1 citron

Annons

Garnering:
ca 1 dl lemon curd
ca 1 dl hallon raspat citronskal

1. Krossa kexen i en matberedare och tillsätt smöret. Kör tills allt är blandat. Fördela massan i en form med löstagbar kant och bakpappersklädd botten. Låt stelna i kyl.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min.
3. Vispa samman ost, yoghurt och florsocker, tillsätt citronriv. Ta upp gelatinbladen och smält med citronsaften, låt svalna till simmig konsistens. Blanda den inte alltför kalla ostmassan med gelatinlösningen.
4. Häll allt i formen. Ställ kallt för att svalna. Låt stelna i kyl ca 2 tim.
5. Bred ett tunt lager lemon curd över kakan. Garnera med bär och citronrasp.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…