Annons
Annons


Suverän kladdkaka med kolasås

Choklad och kola är ett underbart smakäktenskap! Kladdkakan kan med fördel göras dagen innan. Servera gärna med en klick vispad grädde.


Kolasås och hackade hassenötter gör det extra gott!

Kolasås och hackade hassenötter gör det extra gott!

Kladdkaka med hemgjord kolasås

10 bitar
Tid: 30 min + 20 min i ugnen + tid för kakan att svalna

150 g margarin eller smör
150 g mörk choklad i bitar
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl kakao
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 msk vaniljsocker

Annons

Kolasås:
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl strösocker
3/4 dl grovt hackade hasselnötter

1. Smält margarin eller smör och choklad i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Blanda kakao, vetemjöl och vaniljsocker i en skål, rör ner det tillsammans med matfettet i äggsmeten.

3. Smörj kanterna på en rund tårtform, ca 21 cm i diam. Klipp ut ett bakplåtspapper efter tårtformen, lägg papperet i formen, häll i smeten.

4. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 175° i 20 min. Låt kakan svalna i sin form.

5. Blanda vispgrädde, sirap och socker i en kastrull. Koka såsen i 12–15 min. Den ska vara lite tjock men fortfarande rinnig. Tänk på att såsen tjocknar när den kallnat. Låt kolasåsen kallna.

6. Ta kladdkakan ur formen, bred på kolasåsen. Strö över hackade nötter. Servera med vispad grädde.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Smarrigt med schweizernöt. Sugen på mer kladdkaka? Klicka HÄR


(66)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…