Annons


Suverän päronglass

Bästa glassen gör du själv! Rena godiset är den här läckra varianten med päron som du serverar med snabbfixad chokladsås.


Glass med rätta päronsmaken!

Päronglass

1 1/2 liter
Tid: 1 tim + 4–5 tim i frys
6 päron (här conference) + 1–2 till servering
1/2 dl socker
1/2 citron, saft och rivet skal

Glass:
3 äggulor
1/2 dl socker
5 dl vispgrädde
1–2 droppar grön hushållsfärg
sötsura päronstänger eller valfritt godis

Annons

Enkel chokladsås:
1 dl kakao
1 dl kakao
1 dl vatten

1. Skala päronen, kärna ur och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med socker och citron. Sjud samman på svag värme tills de mjuknar.
2. Mixa samman till en slät massa och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Vänd ner päronmoset försiktigt i äggsmeten och sist den inte alltför hårt vispade grädden. Färga med några droppar grön hushållsfärg.
4. Häll smeten i en bakform, ca 1 1/2 liter. Strö över skivade sötsura päronstänger. Frys i 4–5 tim.
5. Blanda alla ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull och koka upp under ständig omrörning. Låt svalna något.
6. Servera päronglassen med chokladsåsen och några päronklyftor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(0)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…