Annons
Annons


Suverän tacogratäng

Mysmat när den är som bäst! Laga tacofärsen som smidig gratäng och servera med tortillachips och gräddfil.


Mums med ost på toppen!

 

Tacogratäng

4 port
Tid: 25 min

500 g köttfärs
1 msk olja
400 g finkrossade tomater
1 påse tacokrydda, 20 g
300 g färskost av philadelphiatyp
600 g kokta kidneybönor
250 g majskorn
10 svarta oliver, delade
100 g inlagd röd jalapeño
150 g riven ost

Annons

Servera med:
finhackad sallad med tomat och gurka
250 g tortillachips
3 dl gräddfil

1. Stek färsen i olja, blanda den med krossad tomat och kryddblandning. Koka upp.
2. Bred färskosten i en ugnsform. Spola av bönorna, lägg dem i ugnsformen. Fyll på med ett lager majskorn, ovanpå dem läggs köttfärsen.
3. Lägg oliver, jalapeño och riven ost över. Ställ in i ugnen i 250° ca 15 min.
4. Servera gratängen med tomatsallad, tortillachips och gräddfil.

Av Eva Boström
Foto: Linda Prieditis

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…