Annons


Suzanne Reuter krävde operation efter anfallen: ”Jag visste att de hade fel”

Yrsel och svimningsanfall fick Suzanne Reuter att söka vård. Men sjukvården avfärdade hennes problem som stress – senare visade det sig att hon led av ett allvarligt hjärtfel. "Jag var påläst och tänkte definitivt inte åka hem och fortsätta att svimma", säger hon till 1.6-miljonerklubbens medlemstidning.


Suzanne Reuter. Bild: IBL Bildbyrå

Sommaren 2015 fick skådespelaren Suzanne Reuter, 65, återkommande problem med yrsel och svimningsanfall. Problemen fick henne att söka vård.

– Jag fick höra att orsaken säkert var stress och utmattning, men jag visste att de hade fel. Det här handlade inte om stress, säger hon till 1.6-miljonersklubbens medlemstidning som citeras av Expressen.

Annons

Men Suzanne Reuter stod på sig. Hon krävde att en så kallad IRL (Implanterbar Loop Rekorder), en dosa som registrerar hjärtrytmen, skulle opereras in. Metoden är vanlig just vid oförklarliga svimningar.

”Mitt liv är mitt”

Efter operationen stod det klart att Suzanne Reuter led av ett ovanligt förmaksflimmer som gör att hjärtat slår oregelbundet och ofta även snabbare.

– Säkert upplevdes jag som besvärlig, men jag var påläst, och tänkte definitivt inte åka hem och fortsätta att svimma utan att veta om dess orsaker. Mitt liv är mitt, säger Suzanne Reuter till medlemstidningen.

Suzanne Reuter. Bild: IBL Bildbyrå

Men trots operationen och medicinering fortsatte problemen. Efter ytterligare en operation kunde läkarna konstatera att Suzanne Reuter led av förmaksarytmi, son gör att hjärtat skenar ibland. Eftersom anfallen är så korta är sjukdomen svår att diagnostisera.

I dag, nästan tre år senare, säger Suzanne Reuter att hon mår mycket bättre.

Läs också: Suzanne Reuter om sitt engagemang för utsatta barn: ”Ger hopp”


(468)
(0)Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!Annons


Annons

Laddar nästa sida…