Annons


Svärföräldrar och grannen minst populära som resesällskap


Om svensken vann en resa för två är svärföräldern eller grannen den som minst antal svenskar väljer att ta med. Kvinnor är också något mer benägna än män att åka med sina barn.

Den estländska banken BIGBANK har frågat svenskarna vem de helst skulle ta med sig om de vann en resa för två. Resultatet visade att av de valbara alternativen skulle en majoritet, 58 procent, helst ta med sig sin partner. Föräldrarna till ens respektive var dock inte alls eftertraktade; av de mer än tusen svenskar som medverkade i undersökningen ville inte en enda resa med en svärförälder. Endast två svarade att de skulle ta med sin granne.

Annons

– Att inte en enda svarade att de ville resa med sin svärmor eller svärfar får en förstås att dra lite på smilbanden. Men det får nog också ses som ett sundhetstecken, att svenskarna hellre väljer att resa med sin partner än med sina svärföräldrar, säger Vilma Kesküla, vice VD för BIGBANK Sverige.

I undersökningen framkom att, näst efter sin partner, var en vän eller ens barn den som svenskar helst ville ha som sällskap på resan, vilket svarades av 17 procent vardera. Men det skiljde sig något mellan könen. 25 procent av kvinnorna svarade att de helst skulle vilja resa med sitt barn, medan motsvarande siffra för männen endast var 9 procent. Män valde istället i något högre utsträckning än kvinnor att resa med sin vän, 19 procent respektive 15 procent.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…