Annons
Annons


Skarsgård och Schyffert i dramathrillern Svartsjön

Nu är det premiär för serien ”Svartsjön”, en nordisk dramathriller med mystiska företeelser. I rollerna ser vi bland annat Valter Skarsgård och Henrik Schyffert.


Svartsjön TV3

Svartsjön på TV3. Henrik Schyffert spelar den sjukpensionerade polisen Broman. Foto: TV3/Viaplay

Åtta vänner åker på en gnistrande vinterresa i svenska fjällen. Men snart förvandlas resan till en kamp på liv och död. Vad var det egentligen som hände på hotellet för 20 år sedan? Vad vill lokalbefolkningen som smyger runt anläggningen?

Annons

Historien i ”Svartsjön” tar sin början då den unga rikemanssonen Johan (Filip Berg) bestämmer sig för att öppna ett nedlagt skidhotell, som stängdes på grund av några mystiska dödsfall för 20 år sedan.

Gilla Allas.se på Facebook

Tillsammans med en grupp vänner och danska flickvännen Hanne (Sarah-Sofie Boussnina) tar Johan över stället, och gänget inleder en lustfylld vistelse med skidor, fest och flirtar. Men snart börjar märkliga händelser splittra gruppen. När den extrema kylan gör livet svårt i Svartsjön börjar sprickorna i gänget bli allt tydligare.

Kända skådespelare

”Svartsjön” är en dramathriller i åtta delar med en nordisk ensemble där vi bland andra ser Filip Berg (En man som heter Ove), Aliette Opheim (Patriots, Tjockare än vatten), Valter Skarsgård (Portkod 1321), Anna Åström (Viva Hate), Philip Oros (Audition) och Victor von Schirach (Viva Hate) i de svenska rollerna. Även Henrik Schyffert syns, som polis.

Utöver de svenska skådespelarna ser vi också danska och norska namn som Sarah-Sofie Boussnina (Bron) och Nils-Ole Oftebro (Mammon).

Svartsjön, första avsnittet:

Det unga paret Hanne och Johan reser med en grupp vänner till en avlägsen, fjällanläggning för att undersöka om den kan rustas upp och öppnas igen. Redan första natten hör Hanne underliga ljud från källaren.

När den hemlighetsfulle fastighetsskötaren Erkki vägrar låta dem undersöka ljuden väcks gruppens misstankar. Johan vill ta reda på vad det egentligen är för affärer som Erkki har ihop med de lokala bröderna Dag och Jostein. Hanne vägrar låta sig lugnas och undersöker vidare. Hon upptäcker en stor tragedi som ägde rum för över tjugo år sedan och börjar misstänka att allt har en helt annan, mystisk förklaring.

Svartsjön: Premiär torsdag 20 oktober kl. 21.00 på TV3 och Viaplay (del 1 av 8)

LÄS OCKSÅ


(21)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…