Annons


Sven-Bertil Taube återhämtar sig efter hjärtoperation: ”En seg typ”

I våras genomgick artisten Sven-Bertil Taube, 82, en hjärtklaffsoperation. Med hjälp av hustrun gör han allt för att komma tillbaka och i augusti fortsätter arbetet med den kommande skivan. “Han är väldigt noga och väldigt inriktad och koncentrerad när han gör något”, säger hans hustru Mikaela Taube till Expressen.


Tidigare i år genomgick den folkkäre artisten Sven-Bertil Taube en hjärtklaffsoperation. Till följd av operationen tvingades han ställa in en rad av sommarens spelningar. Nu jobbar han hårt och målmedvetet för att komma tillbaka till arbetet.

Annons

Till sin hjälp i vardagen har den folkkäre artisten sin hustru sedan över 30 år, Mikaela Taube. I en intervju med Expressen kallar hon sig skämtsamt för ”den mest överkvalificerade personliga assistenten du kan ha”. Hon berättar att hon hjälper maken med allt från att repetera in sångtexter och repliker till att stötta honom i rehabiliteringen efter hans operation.

– I och med min dansbakgrund så har jag viss kunskap om träning och andning. Så det är klart att han är lyckligt lottad, det är inte alla som har någon som piskar dem på ryggen och säger att nu ska vi gå ett par varv till. Men Sven-Bertil är väldigt disciplinerad, har alltid varit, säger Mikaela Taube till tidningen.

Sven-Bertil Taube och Mikaela Taube. Bild: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Paret Taube bor sedan drygt 20 år tillbaka i Londonstadsdelen Fulham. Här hittar Sven-Bertil Taube överallt i de välbekanta kvarteren, vilket är till stor hjälp i hans vardag. Artisten lider nämligen av ögonproblem som gör att han i dag bara har ledsyn och tvingas gå med en vit käpp när han promenerar.

”Han är mycket lydig”

Sven-Bertil Taube promenerar 30-40 minuter två gånger per dag, efter läkarnas rekommendationer. Syftet är att träna upp hjärtat så mycket som möjligt efter operationen. Och även om hans hustru är ett stort stöd, ligger inte Sven-Bertil Taube på latsidan.

– Han är väldigt noga och väldigt inriktad och koncentrerad när han gör något. Han är inte någon som säger att jag har inte lust att sjunga en halvtimme nu, jag vill inte gå ut och träna, det är han inte. Sen kan jag peta på honom och säga att han inte gör rätt, men det är en annan sak. Han är mycket lydig, säger Mikaela Taube till Expressen.

Även om London är parets bas sedan många år, besöker de Sverige med jämna mellanrum. I augusti är det dags igen. Då är Sven-Bertil Taubes sjukskrivning över, och det är dags att ta itu med jobbet igen. I fokus står arbetet med den kommande skivan ”Så länge skutan kan gå”.

Paret Taube. Bild: Karin Törnblom/IBL Bildbyrå

Planerar inte att flytta hem

Men några planer på att flytta hem, har paret inte. I stället tar de gärna emot besök i huset i London, som Mikaela Taube säger har blivit lite av ett hotell. Bland annat har artisten Miriam Bryant, som blev god vän med paret Taube i samband med inspelningarna av TV4-programmet ”Så mycket bättre” 2015, hälsat på flera gånger.

För paret Taube är ett hektiskt schema en del av vardagen. Och trots att Sven-Bertil Taube nu blivit 82 år och genomgått en hjärtoperation, funderar paret inte särskilt mycket på döden.

– Jag är snarare fatalist, man får ha roligt så länge man kan och ta varje dag som den är. Men det är klart att det är nervöst inför en hjärtoperation, självklart, det skulle det ju vara för vem som helst oavsett om man är fem år eller 80, säger Mikaela Taube till Expressen.

Samtidigt konstaterar hon att Sven-Bertil Taube är en ”seg typ”.

– De är det i den familjen. De lever hur länge som helst så de har bra gener i sig.

Text: Minna Wallén-Widung

Här är strumporna som ger sommarfina fötter – när du slappar

Här är världens bästa uppfinning; fotvårdsstrumporna! Allt du behöver göra är att ta på dig strumporna och luta dig tillbaka! På knappt en halvtimme har du mjuka och återfuktade fötter!

Köp dem direkt från oss till ett fantastiskt pris!

Läs mer och beställ här!


(95)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…