Annons


Sven-Erik Magnusson hyllas i ”Så mycket bättre”

Sven-Ingvars frontfigur Sven-Erik Magnusson dog i mars i år. Nu är det klart att artisten hyllas i TV4-programmet "Så mycket bättre" som sänds i höst.


Sven-Erik Magnusson lämnade ett helt musik-Sverige i sorg när han avled efter en lång tids sjukdom tidigare i år. Redan då höjdes röster om att han skulle bli huvudperson i det hyllningsprogram som brukar fungera som en säsongsavslutning i ”Så mycket bättre”.

Annons

Nu avslöjar TV4 att så också blir fallet.

– Det var inget svårt beslut, det var ett självklart namn att plocka upp vid ett sånt här tillfälle efter hans tråkiga bortgång, säger Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, till Aftonbladet.

En storfavorit hos TV4

Han har tidigare ihärdigt försökt få med Sven-Erik Magnusson i programmet, säger han till tidningen.

– Han har alltid legat på topp av vår lista, vi har försökt få ner honom till Gotland men inte lyckats. Jag vet inte om det berott på hans sjukdom eller något annat, han avböjde att medverka men nu gör vi på det här viset.

TV4 har varit i kontakt med både artistens familj och kollegor och enligt Martin Nygren har nyheten tagits väl emot av samtliga.

”Så jävla coolt”

Eric Saade är en av de som medverkar i årets säsong av ”Så mycket bättre”. Han ser fram emot att få tolka en av Sven-Ingvars låtar.

– Det känns så jävla coolt. Har inte de gjort den där ”Två mörka ögon”? Det är en bra låt alltså, säger han.

De övriga medverkande artisterna i årets upplaga av programmet är Kikki Danielsson, Uno Svenningsson, Moneybrother, Icona Pop, Sabina Ddumba och Tomas Andersson Wij.

Text: Minna Wallén-Widung

Läs också: Så minns vi legenden Sven-Erik Magnusson


(294)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…