Annons
Annons


Svensk kaffe och julskyltning skapar skön Euro-atmosfär!


Snacka om återvinning – Malmös julskyltning fungerar också i festivalen!

Sveriges Television har tillsammans med Malmö satsat ordentligt i årets presscentra. Det är recycling för hela slanten där till och med delar av Malmös julskyltning kommer till användning.

Annons

Hallå hela pressen – med plats för 900 skrivande journalister.

Presscentrat i Malmö är förlagt till Malmömässan, ett stenkast från själva Arenan. Här har man plats för 900 journalister samtidigt – och det kan behövas eftersom ca 2.000 mediafolk har anmält sig! Mässhallen är smakfullt inredd och är trots sin storlek väldigt intim.

Gilla Allas.se på Facebook

Varuvagnar och dokumentförstörare
Intimiteten har man lyckats skapa genom att bland annat använda sig av återanvändningstanken och det hållbara samhället. Här finns

Nimis? Nej, en avskiljare pressrummet av den danske konstnären Andreas Jacobsen.

till exempel lampskärmar av resterna från dokumentförstörare, varuvagnar som blivit sittplatser, äkta kranvatten istället för köpevatten etc. Allt smakfullt designat i vackra färger och former.

Loreen är bara ett av flera kändisporträtt.

Popkonst uppåt väggarna
På väggarna hänger pop-porträtt av kända personligheter som Einstein, Loreen, Churchill, Bert Karlsson, Mick Jagger mfl, och ett collage av alla skivkonvolut från Euro-vinnarna genom åren. En annan vägg har upplåtits åt en grafittikonstnär och kuddarna i sofforna är tillverkade av arbetskollektivet Yalla Trappan.

Mitt i lokalen har man också placerat några ljusträd som hjälper till att ge ett varmt och välkomnande intryck – ljusträden används i vanliga fall när stan julskyltar.

Finsk a capella-sång
Presscentrat är tänkt som en samlingsplats för artister och media, med plats för happenings och möten. Ett av de som inträffade under fredagen var när finländska sångerskan Krista Siegfrids

Finlands Krista Siegfrids bjöd på skön a capella-sång.

och hennes körsångare körde bidraget ”Marry Me”, a capella.

I ett hörn har man också placerat ut några cafébord och dukat upp för ”äkta svensk fika” med vanligt kaffe på pumptermos och kakor som anländer på söndag. Naturligtvis serverat i återvinningsbar servis!

Vi återkommer under veckan med fler spaningar inifrån festivalens hjärta.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…