Annons
Annons


Svensk mat från sex epoker – en historia att bita i!


Lotta Lundgren och Erik Haag. Foto: Simon Rudholm

Erik Haag och Lotta Lundgren är tillbaka med en ny programserie som handlar om vår mat. Men den här gången går de längre; de ska nämligen äta sig igenom sex olika tidsepoker och de kommer att smaka på det bästa och det sämsta ur vår svenska mathistoria.

Annons

Erik Haag och Lotta Lundgren, som senast sågs i Landet Brunsås, är tillbaka i SVT.

Seder och bruk
Uppdraget är att smaka på det bästa och det sämsta ur den svenska mathistorien. Men Erik och Lotta ska även utsätta sig för kläder, hygien, sport, kultur och nöjen från olika tidsepoker. I Historieätarna medverkar även komikern Björn Gustafsson, På spåret-domaren Fredrik Lindström och en rad experter och kända personer som berättar om seder och bruk under olika epoker.

Gilla Allas.se på Facebook

De olika tidsepokerna som undersöks i serien är: 1650, 1750, 1890, 1920, 1940 och 1970.

Stormaktstiden först
I det första avsnittet lever Erik Haag och Lotta Lundgren en vecka i stormaktstiden. Det blir öl till frukost, tupphuvud till lunch och en häxbränning lagom till mellanmålet. Stormaktskock: Magnus Nilsson. Övriga medverkande: Alex Schulman, Fredrik Lindström, Björn Gustafsson m fl.

Historieätarna: Torsdag 15 nov, kl 21.00. SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…