Annons
Annons


Svensk premiär för succéserien Girls


Allison Williams som Marnie Michaels, Jemima Kirke som Jessa Johansson, Lena Dunham som Hannah Horvath och Zosia Mamet som Shoshanna Shapiro. © HBO

Ikväll är det premiär för den omtalade HBO-serien Girls, som följer fyra unga kvinnors irrfärd till ett självständigt vuxenliv i Brooklyn. Direkt efter programmet startar det officiella eftersnacket, Tv-cirkeln: Girls, där Johanna Koljonen, Nour El Refai och Linnea Wikblad reagerar på veckans avsnitt och delar med sig av sina egna liv.

Annons

Girls är en Golden Globe-vinnande succé, intensivt älskad – och nästan lika intensivt avskydd. Komediserien började sändas i amerikansk tv 2012. Serien krossar den traditionella bilden av ett glamouröst storstadsliv med sin mer realistiskt skruvade och smutsiga verklighet, där tjejerna konfronterar ekonomiska problem, knepiga självbilder och sociopatiska älskare.

Gilla Allas.se på Facebook

Kvinnlig vänskap
Seriens sexscener är av en plågsamt realistisk art som kanske aldrig tidigare visats i tv. Samtidigt är Girls en sällsynt varm beskrivning av kvinnlig vänskap, skapad av den nu 26-åriga Lena Dunham, som också regisserar och spelar huvudrollen.

I första avsnittet träffar vi 24-åriga Hannah som har författarambitioner och bor i New York. Hon bor tillsammans med sin ordentliga college-kompis Marnia. De umgås gärna med den frigjorda och beresta Jessa som bor tillsammans med sin yngre kusin Shoshanna, som är besatt av Sex and the City. Hanna får besked om att hennes föräldrar inte tänker fortsätta försörja henne. Dessutom blir hon av med sitt obetalda arbete. I rollerna: Lena Dunham, Jemima Kirke, Allison Williams, Zosia Mamet, Adam Driver m.fl.

Diskussionsklubb efter programmet
Efter programmen, i TV-cirkeln, diskuteras avsnitten av programledaren Johanna Koljonen, komikern Nour El Refai och radioprofilen Linnea Wikblad, tillsammans med resten av Tv-cirkeln på nätet – nämligen tittarna.

Tv-cirkeln: Girls utlovar nya vänner och gränslös uppriktighet kring egna erfarenheter. Johanna, Nour och Linnea är öppenhjärtiga, passionerade och kritiska – och har självklart totalt fria händer att säga sin ärliga mening också när de inte gillar serien.

De medverkande:
Johanna Koljonen (f 1978) är programledare, kritiker och författare. Hon har tidigare setts i SVT bland annat i ”Tv-cirkeln: Game of Throne”s och ”Det känns som fredag” samt som deltagare i ”På spåret” och ”Sommarpratarna”. I radio har hon varit programledare för ”P3 Kultur” och ”Jättestora frågor med Johanna Koljonen” i P3.

Nour El Refai (f 1987) är hyllad komiker och skådespelare. I tv har hon setts bland annat i ”Labyrint”, ”Hemlös”, ”Morgonsoffan”, ”Melodifestivalen”, ”Ballar av stål” och ”Raj Raj”.

Linnea Wikblad (f 1986) är programledare för talkshowen ”PP3” och för ”Humorhimlen” i P3. Hon sågs senast i tv i ”Musikhjälpen” och vann priset Årets Radiorookie år 2012.

Girls: Tisdag 13 februari, kl 22.30. SVT2

Tv-cirkeln- Girls: kl 23.00. SVT2

SVT2 tisdag 12 februari 2013 kl 23.00: TV-cirkeln: Girls I Tv-cirkeln diskuteras avsnitten av Girls med programledaren Johanna Koljonen, komikern Nour El Refai och radioprofilen Linnea Wikblad. Foto:Carl-Johan Söder/SVT

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…