Annons
Annons


Svenska fall för FBI är tillbaka

Nu är det dags för en ny säsong av serien ”Svenska fall för FBI”. Oupplösta mordgåtor ska förhoppningsvis komma närmare en lösning när experter nu tar sig an fallen.


Svenska fall för FBI TV4

Svenska fall för FBI. Foto: TV4

I ”Svenska fall för FBI” tar experterna Bo Åström och Mark Safarik sig an åtta hittills ouppklarade mord och ger nytt liv åt fallen.

– Genom att studera brottsplatsen, gärningsmannens tillvägagångssätt och de spår som lämnats kommer jag och Mark Safarik fram till nya lösningar på mordgåtan, säger Bo Åström, kriminalkommissarie.

Annons

Tillsammans besöker Bo Åström och Mark Safarik olika brottsplatser och möter anhöriga och vittnen. De gör djuplodande efterforskningar och intervjuar också de poliser som arbetade med fallen när utredningarna pågick.

Gilla Allas.se på Facebook

– Det är mycket känslor som rivs upp och hopp som tänds. För oss handlar det om att med nya ögon hitta spår och infallsvinklar som leder utredningen framåt. Och rent krasst finns det mycket som kan avslöja en mördare. I grunden handlar det om gammalt hederligt polisarbete, säger Bo Åström.

Nya spår till polisen

I slutet av varje avsnitt av ”Svenska fall för FBI” presenterar Mark Safarik och Bo Åström en summering som de ger till polisen med nya spår att följa upp, en profil på gärningsmannen och teorier om tillvägagångssättet.

Mark Safarik är före detta mordutredare på FBI och Bo Åström en av Sveriges mest legendariska kriminalkommissarier, med 22 uppklarade mordfall i rad på sin CV.

Avsnitt 1:

Bo Åström och Mark Safarik tittar närmare på fallet med Eva Söderström i Kramfors som knivmördades brutalt 1987.

Svenska fall för FBI: Säsongspremiär torsdag 27 oktober kl. 21.00 i TV4 (del 1 av 8)

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…