Annons
Annons


Svenska hundar och katter fick julklappar för en halv miljard


hund

Åtta av tio svenska husdjursägare köper alltid eller ibland julklappar till sina husdjur till ett beräknat värde på mellan 300 och 500 miljoner kronor varje år. Och lika många husdjursägare slår in dessa julklappar i julklappspapper till sina husdjur.

Annons

Det visar den nya undersökningen HusdjursPanelen genomförd av Animail, en djuraffär på nätet.

Undersökningen visar att hela 8o procent av mattar och hussar alltid eller ibland köper julklappar till sina husdjur. Bara en av tio köper aldrig julklappar till sina husdjur. Alla som köper julklappar till sina husdjur slår också in dem i julklappspapper. Leksaker, tuggben och godis är de mest populära julklapparna.

Gilla Allas.se på Facebook

Husdjursägare köper julklappar för 300 – 500 miljoner kronor per år

HusdjursPanelen visar också att 36 procent av de tillfrågade spenderar mellan 100 och 200 kronor på julklappar till sina husdjur. 18 procent spenderar mellan 200 och 300 kronor och hela 15 procent spenderar minst 500 på sina husdjur i juletid. 2,5 miljoner svenskar äger minst ett husdjur vilket betyder att denna stora och köpstarka målgrupp spenderar uppemot en halv miljard kronor varje år på julklappar till husdjur.

8 av 10 hussar och mattar slår in sina julklappar till husdjuret

Närmare 8 av 10 husdjursägare, 79 procent, uppger i undersökningen att de alltid eller ibland slår in sina julklappar till husdjuren i julklappspapper. Endast 11 procent av hussar och mattar uppger att de aldrig slår in dessa julklappar.

De populäraste julklapparna till våra husdjur är enligt husdjursägarna: leksaker, tuggben, samt godis.

Vi planerar vårt julfirande efter våra husdjur

Våra husdjur är en viktig del i planeringen av vårt julfirande. Närmare hälften av husdjursägarna, 46 procent, uppger att de enbart åker till vänner och bekanta där husdjuret är välkommet. Endast 7 procent uppger att de inte planerar sitt julfirande efter sitt husdjur.

Vidare visar undersökningen att 7 procent uppger att de endast åker till platser där husdjur/pälsdjur är välkomna. Lika många, 7 procent, uppger att de endast åker bort om de hittar ett bra hund- eller kattpensionat. 9 procent väljer att låta husdjuret vara hemma där en vän hjälper till att mata och sköta om husdjuret.

En majoritet av husdjursägarna uppger att de tar med sig sitt husdjur när de reser bort över julen. Hela 65 procent tar alltid med sig husdjuret under julresan. 9 procent väljer att ibland ta med sig sitt husdjur på julresan. Endast 15 procent uppger att de aldrig tar med sig husdjuret på resan.

De flesta, 85 procent, uppger dessutom att husdjuret alltid är med vid själva firandet. Endast 2 procent av husdjursägarna säger att husdjuret aldrig får vara med.

Undersökningen visar även att en av tre husdjursägare tackar nej till en middagsbjudning om deras husdjur inte är välkommet. Dock svarar närmare hälften, 47 procent, att de tackar Ja till en bjudning trots att deras husdjur inte är välkommet. Var femte svarar att de inte vet om det tackar Ja eller Nej.

Var fjärde husdjur kläs upp till jul- och nyårsfirandet

Undersökningen visar att hela 26 procent av respondenterna alltid eller ibland klär sitt husdjur i ett speciellt klädesplagg eller accessoar när det är dags att fira jul eller nyår. Dock visar undersökningen att hela 63 procent väljer att inte klä upp husdjuret i något speciellt klädesplagg eller en accessoar i samband med jul- och nyårsfiranden.

LÄS OCKSÅ


(90)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…